Đilas: Zastoj insulina zbog Zakona

Dragan Đilas izjavio je da je Apotekarska ustanova Beograd imala novca za nabavku insulina, ali da je do zastoja došlo zbog Zakona o javnim nabavkama.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.05.2013.

18:58

Default images

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, gradonačelnik Beograda je rekao da je, nakon što je procedura obavljena, insulin nabavljen i moguće ga je naći u apotekama, a optužbe o nenamenskom trošenju sredstava u toj ustanovi nazvao je političkim motivisanim optužbama.

Đilas je rekao da Apotekarska ustanova Beograda ima višemilionsku dobit i da je Upravni odbor te ustanove, na njegov predlog, odlučio da se ta dobit raspodeli tako što će polovina biti investirana u razvoj firme, a polovina za nabavku kola Hitne pomoći, paketa za porodilje u Beogradu i unutrašnjosti i zapošljavanje 60 mladih lekara i 100 sestara.

On je ocenio da je loša ideja da se lekovi izdaju na recept i u privatnim apotekama jer će, prema njegovoj proceni, to loše uticati na funkcionisanje državnih apoteka pa će se gasiti apoteke tamo gde nema tolikog prometa kao u centru grada.

"Ako se ne promeni regulativa, nijedna državna apoteka neće opstati jer će ih privatnici ugasiti", rekao je on.

Đilas je odbacio navode da je verbalni sukob sa ministarkom zdravlja funkcionerkom Socijalističke partije Srbije Slavicom Đukić Dejanović uvod u rušenje vladajuće koalicije u Beogradu i dodao da vladajuća koalicija u gradu funkcioniše normalno.

"Beograd ima dobre rezultate u četiri godine i to je zasluga svih koalicionih partnera koji su grad vodili (DS, SPS, PUPS...). Ovo nije sukob između dve partije", rekao je Đilas i dodao da svoj posao gradonačelnika pokušava da odvoji od posla predsednika Demokratske stranke.

On je ponovo negirao da je glavni grad zadužen za 800 miliona evra i rekao da je aktuelna Vlada Srbije zadužila građane značajno više u svom mandatu nego gradska vlast Beograda u protekle četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: