Predat zahtev za izbore u Vojvodini

Poslanici SNS i SPS u Skupštini Vojvodine predali na pisarnici pokrajinskog parlamenta peticiju sa 160.000 potpisa za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

11:48

Default images

SNS i SPS, opozicione stranke u Skupštini Vojvodine, zahtevaju da pokrajinska vlada odustane od Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, da vojvođanski premijer Bojan Pajtić podnese ostavku i da u pokrajini budu raspisani vanredni izbori.

Skupština Vojvodine razmatra danas Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koji je proteklih nedelja izazvao oštre polemike u javnosti.

Opozicione partije u Skupštini Vojvodine organizovale su u aprilu miting sa zahtevom da pokrajinska vlada podnese ostavku i da budu raspisani vanredni izbori.

SNS, SPS i Demokratska stranka Srbije optužile su vlast u Vojvodini za "separatizam".

Vladajuće Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara odbacili su te optužbe i istakli da im je jedini cilj da zaštite ustavna i zakonska prava Vojvodine, jer se ona, po njihovom mišljenju, neprestano krše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: