Mrkić: Vestervele razume situaciju

Ivan Mrkić je posle susreta sa Gidom Vesterveleom rekao da nemački ministar razume "osetljivost trenutka" za srpsku vladu i narod na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.05.2013.

11:48

Default images

"Ministar Vestervele u potpunosti razume osetljivost trenutka i činjenicu da srpska vlada mora da bude strpljiva u svojim potezima prema našoj sabraći na Kosovu i Metohiji, koji su godinama živeli u vanredno teškim uslovima.

Vestervele je sa uverenjem govorio da će srpska zajednica na Kosovu i Metohiji ubrzo uvideti da su njen opstanak, jačanje i izgradnja sigurne budućnosti obezbeđeni i garantovani od strane međunarodne zajednice", naglasio je Mrkić.

Vestervele i Mrkić su "u četiri oka" razgovarali 40 minuta, kako kažu u sedištu srpske diplomatije - "mnogo duže nego što je protokolom bilo predviđeno".

Mrkić je rekao da je nemački ministar podsetio da je izvesnost dobijanja datuma za početak pregovora u direktnoj korelaciji sa implementacijom briselskog sporazuma Beograda i Prištine.

Šef nemačke diplomatije, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, najavio je i skoru posetu članova Bundestaga - koje će u Beogradu, kako je najavljeno danas, primiti i ministar Mrkić.

Nemački parlament, naime, poslednja je instanca u toj zemlji koja odlučuje o podršci Nemačke za "zeleno svetlo" Srbiji za dobijanje datuma pregovora sa EU.

Vestervele je posetu započeo sinoć, susretom sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a nastavio danas - sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i ministrom Mrkićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: