Romni: Obama kriv za sve skandale

Nekadašnji predsednički kandidat Republikanske partije Mit Romni izjavio je da je za sve skandale koji pogađaju Vašington odgovoran predsednik Barak Obama.

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2013.

18:16

Default images

Političko vođstvo u Vašingtonu je u poslednjih desetak dana pod velikim pritiskom zbog skandala oko poreske uprave (IRS) i zloupotreba sa poreskim prijavama konzervativnih udruženja, slučaja Bengazi i skidanja telefonskih listinga novinara agenije AP.

Romni je, gostujući u emisiji Džej Lenoa na NBC-u, zatražio da se osnuje specijalna komisija koja bi do kraja istražila zloupotrebe u poreskoj upravi.

"Izdvajanje konzervativnih grupa urušava naše osnovno verovanje da se na IRS ne vrši politički uticaj", rekao je republikanski kandidat sa novembarskih predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, krajnja adresa na koju treba da se ispostavi račun za političku krivicu u ovom slučaju je Bela kuća.

"IRS šalje svoj izveštaj Ministarstvu finansij koje obaveštava predsednika", dodao je Romni, ocenivši da Poreska uprava kažnjava Obamine političke protivnike.

Kada je reč o pogibiji američkog ambasadora Krisa Stivensa i trojice radnika ambasade u Bengaziju, Romni se zapitao zašto nije poslata pomoć iz Tripolija u napadnuti konzulat.

On smatra i da će se pažljivo posmatrati uloga Hilari Klinton po tom pitanju, ako bude odlučila da se kandiduje za predsedničku funkciju na izborima 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: