Prekinut štrajk u Kliničkom centru

Štrajkački odbor Novog sindikata zdravstva Kliničkog centra Srbije potpisao je danas sa direktorom te ustanove Miljkom Ristićem sporazum o prekidu štrajka.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

11:17

Default images

Kako je saopšteno, dogovoreno je da se ispune sindikalni zahtevi, vezani pre svega za uslove rada i kadrovska pitanja.

"Dogovor je postignut relativno brzo i uprava je udovoljila većini zahteva sindikata, na obostrano zadovoljstvo, a u skladu s interesima svih zaposlenih", izjavio je Ristić posle potpisivanja sporazuma.

Dogovorom koji je postignut danas nestali su razlozi za štrajk koji je bio najavljen za 27. maj, kazao je predsednik Novog sindikata KCS Živorad Mrkić i dodao da je devet njihovih članova juče prekinulo štrajk glađu koji su započeli u sredu u upravnoj zgradi Kliničkog centra.

Klinički centar Srbije saopštio je ranije da je u štrajku Novog sindikata zdravstva u sredu, učestvovalo oko 150 članova tog sindikata, a ne 400 ili 800, kako se pisalo.

"Na autentičnom video snimku sa ovog skupa, koji Medija centar KCS poseduje, jasno se vidi da je na protestu učestvovalo oko 150 ljudi, od kojih se jedan broj predstavio kao članstvo policijskog sindikata Sloga", navedeno je u danas dostavljenom saopštenju.

Članovi nereprezentativnog Novog sindikata održali su štrajk 12.maja tražeći bolji materijalni položaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: