Novi granični prelaz ka Mađarskoj

Između Srbije i Mađarske danas je otvoren novi granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.05.2013.

09:02

Default images

Na srpsko-državnoj granici danas je otvoren novi granični prelaz Bački Vinogradi-Ašathalom, šesti između Srbije i Mađarske.

Novi granični prelaz svečano su otvorili kopredsednici Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske - ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i državni sekretar u kabinetu premijera Madjarske Peter Sijarto.

"Srbija i Mađarska su otvaranjem prelaza pokazali da ulažu u dobrosusedske odnose što je važno za Srbiju u procesu evrointegracija", rekao je Knežević i istakao da je Madjarska značajan ekonomski partner Srbije.

Sijarto je istakao da je Madjarska angažovana u interesu pristupa Srbije EU i da se zalaže da što pre postane članica evropske porodice. On je rekao je da će otvaranje prelaza poboljšati kontakte između stanovnika pogračnih oblasti i naveo da je reč o 125 naselja u kojima živi oko 600.000 stanovnika.

"Ovo je šesti drumski prelaz i sa dva rečna to je ukupno osam prelaza izmedju Srbije i Mađarske", naglasio je Sijarto. Prema rečima ministra Kneževića, robna razmena dve zemlje je u stalnom usponu i on očekuje da će uskoro poremasiti milijardu evra.

Knežević je istakao da će otvaranje prelaza unaprediti protok ljudi, tranzit robe i sveukupnu bilateralnu saradnju dve zemlje, ali da time ispunjavamo i zajedničke strateške ciljeve, kao što je integrisano upravljanje granicom.

Knežević i Sijarto su najavili otvaranje još dva prelaza izmedju Srbije i Madjarske u narednih godinu dana. Ceremoniji otvaranja novog graničnog prelaza prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: