Poginuo na putu ka Mondijalu

Ričard Svenson je pre dve nedelje iz Sijetla pošao pešice na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, ali je poginuo kada ga je na tom putu udario automobil.

Izvor: Blic

Sreda, 15.05.2013.

22:53

Default images

Sveson je krenuo na neobično putovanje tokom kog je trebalo da vodi fudbalsku loptu od Sijetla do Brazila i stigne tačno na početak Svetskog prvenstva 2014.

Ali, 42-godišnjaka je tokom prolaska kroz Oregon udario automobil i on je podlegao povredama, piše Blic.

Nakon što je izgubio nekoliko poslova, Svenson je odlučio da ispuni svoj dečački san i otputuje na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Ali, on nije hteo samo da sedne u avion i uživa u utakmicama, već je odlučio da napravi nezaboravnu avanturu.

Isplanirao je da, "pikajući" fudbalsku loptu sve vreme puta, otpešači od svoje kuće u Sijetlu do Brazila i stigne tačno na vreme za početak prvenstva.

Tokom putovanja je preko Interneta tražio donacije i smeštaj u gradovima kroz koje je prolazio, ali se njegova avantura tragično završila u Oregonu kada ga je udario automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: