Al Kaida planirala napad ambasada

Otkriveni su teroristi povezani sa Al Kaidom koji su planirali napade na ambasade Francuske i SAD u Kairu, javila je egipatska državna novinska agencija MENA.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

22:10

Default images

Optuženi su planirali terorističke napade unutar Egipta, sprovođenjem samoubilačkih napada automobilom bombom na ambasade Francuske i SAD u Kairu, navela je MENA pozivajući se na saopštenje istrage.

Prošle subote, egipatski ministar unutrašnjih poslova Mohamed Ibrahim potvrdio je da je policija uhapsila trojicu pripadnika "terorističke ćelije" koja je učestvovala u međunarodnoj zaveri u napadu na zapadne ambasade i druge mete.

Ibrahim je dodao da su uhapšeni uhvaćeni sa 10 kilograma eksploziva i kompjuterom koji sadrži uputstva o izradi bombe.

MENA je navela da su trojica uhapšenih Egipćani i da su bili zatvorenici koji su uspeli da pobegnu iz zatvora tokom ustanka 2011. protiv bivšeg dugogodišnjeg predsednika Hosnija Mubaraka, prenela je agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: