Bez dogovora IAEA i Irana

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) ponovo nije uspela da postigne dogovor sa iranskim pregovaračima o inspekciji iranskih nuklearnih lokaliteta.

Izvor: Beta

Sreda, 15.05.2013.

21:43

Default images

Agenciji UN želi ponovo da započne inspekciju nuklearnih lokaliteta Irana i utvrdi da li ta zemlja, kao što se sumnja, radi na proizvodnji nuklearnog naoružanja.

Ovo je bio 10. sastanak između IAEA i Irana u poslednjih godinu i po. Istraga IAEA stala je pre više od pet godina, pošto je Teheran rekao da je odgovorio na sva pitanja na koja je morao.

Iran poriče da radi na proizvodnji nuklearnog oružja, a njegov glavni pregovarač nazvao je današnje razgovore "konstruktivnim".

Herman Nakerts, koji predvodi tim IAEA, rekao je novinarima da će ta agencija nastaviti da traži način da postigne sporazum sa Teheranom. On je, međutim, dodao da "uprkos najvećim naporima, do sada nije bilo uspeha".

Nije zakazana nova runda razgovora između IAEA i Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: