LDP:Bez pomaka ne vredi Dačićev put

Poslanik LDP Bojan Đurić kaže da novi sastanak Dačić-Tači-Ešton neće imati mnogo smisla ako se u međuvremenu ne postigne pomak u dogovorima oko implementacije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

15:36

Default images

"Ukoliko do toga ne dođe, ovo je poslednja prilika da EU pošalje jasnu poruku i Beogradu i Prištini da ne mogu da rešavaju odnose tako što će nakon bilo kakvog sporazuma svako u svojoj javnosti na desetine različitih načina interpretirati dogovor, a tokom daljih razgovora pokušavati da ostvare dodatnu korist koja nije bila deo aranžmana", rekao je Đurić.

On je u izjavi Tanjugu ocenio da "nigde nećemo stići" ukoliko premijer Srbije svakih mesec dana bude morao u Briselu dodatno da "presuđe ili seče oko nekih stvari".

"Bojim se da smo ove nedelje protekle od dogovora u Briselu iskoristili na najgori mogući način. Da su tenzije toliko podignute u društvu da premijer ne može da ode u Brisel sa jasnom i hrabrom pozicijom koja je u ovom trenutku najvažnija", rekao je đurić.

On je dodao i da je ovo "velika lekcija za Srbiju" u evropskim integracijama koje su pred nama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: