"Ključan status bugarske manjine"

Status i prava bugarske manjine u Srbiji predstavljaju ključnu stvar u odnosima Bugarske i Srbije, kaže bugarski premijer i šef diplomatije Marin Rajkov.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

19:40

Default images

Rajkov je na sastanku sa liderima bugarske manjine u Srbiji, rekao da će Bugarska nastaviti da pomno prati situaciju u kojoj se nalazi bugarska zajednica zato što Bugarska podržava ulazak Srbije u EU.

On je istakao da postoji potreba za ekonomskim i infrastrukturnim razvojem koji će podstaknuti trgovinu i turizam.

Gradonačelnik Dimitrovgrada Nebojša Ivanov upoznao je bugarskog premijera sa planovima lokalnih vlasti da organizuju investicioni i biznis forum u Sofiji, posvećen ekonomskom razvoju u regionu i bugarsko-srpskim odnosima.

Ivan Nikolov, direktor Kulturnog i informativnog centra u Bosilegradu, istakao je da taj centar ulaže napore u očuvanje kulturnog identiteta bugarske zajednice.

Sastanku su prisustvovali politički i kulturni lideri bugarske zajednice u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: