"Ne narušavajte ugled Žandarmerije"

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić je pozvao medije da se uzdrže od objavljivanja neproverenih informacija koje narušavaju ugled Žandarmerije.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

23:44

Default images

Dikić se oglasio pisanim saopštenjem, u kom je poručio medijima da se uzdrže od "objavljivanja neistinitih i neproverenih informacija i tako i oni budu garant sprovođenja pravde i očuvanja bezbednosti Srbije, kao što je to Žandarmerija godinama".

Dikić je naveo da neki mediji mimo sudova i tužilaštava, unapred optužuju, pritvaraju, i osuđuju neke policijske službenike, i "bez osnova narušavaju ugled policijskih službenika i jedinice Žandarmerije u celini".

"Neosnovano i bez dokaza, dovode mene, komandanta Žandarmerije u vezu sa kriminalnim aktivnostima, optužujući me da prikrivam, potpomažem i ''okrećem glavu'' pred kriminalnim radnjama pojedinih pripadnika što je apsurdno i netačno", navodi u saopštenju Dikić i dodaje: "Nikada neću stati u zaštitu bilo kog policijskog službenika Žandarmerije koji je na bilo koji način narušio ugled naše profesije".

Ova izjava dolazi nakon što su mediji objavili da se Sektor unutrašnje kontrole dostavio tužilaštvu izveštaj sa dokazima o istrazi protiv više pripadnika Žandarmerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: