Insulina nema u državnim apotekama?

Insulin, lek koji pacijenti sa dijabetesom moraju svakodnevno da koriste, do daljeg se ne može kupiti u državnim apotekama na teritoriji grada Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

23:35

Default images

Večeras se redakciji B92 javilo više građana koji su u apotekama dočekani sa ovom neprijatnom informacijom.

Razlog za to je, kako nezvanično saznaje B92, nesporazum između Ministarstva zdravlja i farmaceuta oko centralizovanih javnih nabavki zbog kojih je u celoj zemlji došlo do nestašice pojedinih lekova.

Insulin se može naći još samo u nekim privatnim apotekama. Ranije je javljeno da se u pojedinim privatnim apotekama u Beogradu, koje imaju ugovor sa RFZO, može se podići insulin na recept.

Prognoze za nastavak snabdevanja variraju od nedelju do čak mesec dana.

Ministarstvo zdravlja i Republički zavod za zdravstveno osiguranje bili su nedostupni za bilo kakvu izjavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: