Pobeglo 40 pacijenata psihijatrije

Najmanje 40 pacijenata pobeglo je iz jedne psihijatrijske klinike u Najrobiju, a 10 od njih se u međuvremenu vratilo u bolnicu, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2013.

22:45

Default images

"Tragamo za još 30 mentalno obolelih pacijenata, koji se nisu vratili. Neki su se vratili svojevoljno, a neke su uhvatili i doveli članovi porodica", rekao je šef policije Samjuel Anampiu.

Anampiu je dodao da su se dva pacijenta vratila u bolnicu sama, dok je osmoro dovela porodica, preneo je Frans pres.

Pacijenti su jutros uspeli da savladaju čuvare ustanove za mentalne bolesti "Matari" i da pobegnu.

"Većina ih je preskočila zid, a nekolicina je izašla kroz glavnu kapiju. Kada im se uđe u trag, trebalo bi da prime terapiju", rekao je Anampiu i dodao da su svi odbegli pacijenti muškarci.

Šef policije smatra da je bekstvo bilo pažljivo planirano.

"Mora da su umali strategiju. Bez pažljivog planiranja, nemoguće je da 75 ljudi provali dvoja vrata, a da više od polovine njih uspe da pobegne", objasnio je Anampiu.

Kevin Kemboi, jedan od pacijenata kojeg su članovi porodice vratili u bolnicu, ispričao je da je pobegao pošto mu je drugi pacijent rekao da su medicinske sestre u bolnici stupile u štrajk.

"Samo sam pratio jednog od pacijenata, a zatim sam otišao kući. Kod kuće sam shvatio da sam u drugačijem okruženju. Osetio sam se kao da me napadaju zmije i odlučio da se vratim. Ovo je mesto na kom bi trebalo da budem", rekao je Kemboi, a zatim briznuo u plač.

Čuvari bolnice uspeli su da zaustave najmanje 35 pacijenata koji su pokušali da pobegnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: