Nisu za Paradu, ali bi je štitili

Više od polovine crnogorskih policajaca smatra da je homoseksualnost bolest, pokazalo je istraživanje nevladine organizacije Juventas.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.05.2013.

20:15

Default images

Iz Uprave policije istovremeno navode da bi spremno odgovorili izazovu obezbeđivanja prve Parade ponosa u Crnoj Gori.

Prema istraživanju, 53,2 odsto službenika Uprave policije Crne Gore smatra da je homoseksualnost bolest.

Predstavnik Juventasa Ivana Vujović kazala je da svaki peti crnogorski policajac smatra da Parada ponosa treba da se desi.

Većina - 72,3 odsto policajaca smatra da Uprava policije treba da štiti učesnike Parade ponosa, dok bi svaki peti voleo da on bude među službenicima koji će štititi učesnike povorke, rekla je Vujović novinarima na prestavljanju istraživanja.

Ona je navela da je istraživanje pokazalo da 9,7 odsto policajaca opravdava verbalno nasilje nad LGBT osobama, a 5,5 fizičko nasilje. Potparol Uprave policije Tamara Popović kazala je da je taj državni organ spreman da svojim aktivnostima doprinesemo još manjem stepenu homofobije među policijskim službenicima.

Upitana da li je Uprava policije Crne Gore spremna za održavanje prve Parade ponosa u Podgorici, ona je navela da bi policija spremno odgovorili tom izazovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: