Josipović: Širiti EU na jugoistok

Hrvatska i Poljska snažno podržavaju politiku proširenja EU, poručili su u Zagrebu predsednici Hrvatske i Poljske Ivo Josipović i Bronislav Komorovski.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2013.

20:27

Default images

Hrvatski predsednik je ocenio da je politika proširenja od strateškog interesa za EU, ali i Hrvatsku, Poljsku i zemlje regiona, dok je poljski šef države rekao da računa na podršku Hrvatske da se zadrži otvorenost EU i prema zemljama istočnije od Poljske, posebno Ukrajini i Moldaviji.

"Evropa nije potpuna dok sve zemlje koje joj civilizacijski pripadaju ne budu njen sastavni deo", rekao je Josipović posle susreta s Komorovskim koji boravi u zvaničnoj poseti Hrvatskoj.

On je ponovio da će Hrvatska podržavati zemlje regiona politički i tehnički na njihovom putu prema EU.

Hrvatski predsednik slično je rekao i u susretu s francuskim ministrom evropskih poslova Tjerijem Repentenom i državnim ministrom u ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihaelom Linkom koji su u poseti Zagrebu.

Josipović je ponovio stav Hrvatske da "EU nije celovita i potpuna bez država jugoistočne Evrope", saopštila je pres služba hrvatskog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: