Pjongjang: Ozbiljna provokacija SAD

Severna Koreja saopštila je da dolazak nosača aviona i grupe brodova američke mornarice do obala Južne Koreje predstavlja "ozbiljnu provokaciju".

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2013.

12:00

Default images

Nosač aviona Nimic, koji predvodi grupu razarača i patrolnih brodova, juče je stigao u region, gde treba da učestvuje u združenoj pomorskoj vežbi sa Južnom Korejom.

Severnokorejska komisija nadležna za međukorejska pitanja saopštila je da je dolazak američke mornarice "ozbiljna vojna provokacija" koja bi mogla da doprinese tenzijama u regionu.

Komisija je navela da vojne vežbe SAD i Južne Koreje predstavljaju "ucenu", a nastojanja da se napadne Sever nazvala "neodgovornim".

Zajednička vojna vežba trebalo bi da počne narednih dana, a održava se samo dve nedelje posle prethodnih manevara koje je Severna Koreja takođe osudila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: