Ristić: Nepremostivi, duboki jaz

Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz što sporazumom moraju prihvatiti Ustav Kosova, kaže Slaviša Ristić.

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2013.

21:57

Default images

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić istakao je da bi se o svim ostalim pojedinostima sporazuma moglo razgovarati.

"Činjenica je da briselski sporazum nudi integraciju u nezavisno Kosovo, na način da moramo da se integrišemo u ustavno-pravni okvir. To je nepremostivi jaz", rekao je Ristić novinarima posle sastanka prvog potpredsendika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok rekao je da je uveren da će današnji dan pomoći vladi Srbije da zaista vidi da Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu da prihvate Ustav i zakone Kosova.

Prema njegovim rečima, mora da se nađe neko novo rešenje, koje nije integracija Srba u nezavisno Kosovo.

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: