Posle Zemuna, izbori u celom gradu?

Najkasnije za dva meseca naprednjaci će, zajedno sa socijalistima, zaokružiti strategiju za izazivanje vanrednih izbora u Beogradu, saznaju “Večernje novosti“.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 10.05.2013.

23:29

Default images

Prema informacijama ovog lista, plan za izazivanje vanrednih izbora već je načelno razrađen u vrhu Srpske napredne stranke, koja je čvrsto rešena da do kraja godine pokrene “ofanzivu“ na glavni grad i preuzme vlast od demokrata.

Naprednjaci računaju da bi formalan uvod u taj scenario trebalo da budu izbori u Zemunu, zakazani za 2. jun. Pošto su ubeđeni u ubedljiv trijumf, naprednjaci će posle toga i zvanično uputiti poziv SPS-u da izađu iz vlasti u prestonici i time iniciraju vanredne izbore.

Uvereni u svoju snagu, u stranci Aleksandra Vučića su procenili da je odmeravanje snaga na biralištima mnogo bolja opcija od prekomponovanja vlasti, jer bi u ovoj drugoj varijanti poneli žig da su prekrojili volju Beograđana.

Da u ovoj priči “ima dima“ potvrđeno je i u petak u štabu SNS-a, gde su čelnici naprednjaka, socijalista i URS razgovarali o izmenama Statuta grada Beograda, konstatuju “Novosti“ i ocenjuju da je indikativno to što izmene “ustava“ prestonice traži partija Ivice Dačića, koja ga je usvojila zajedno sa DS-om.

Prvi čovek beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović rekao je pri tom da je promena Statuta prioritet, te da nije bilo reči o promeni vlasti, a isto je izjavio i predsednik prestoničkog odbora SPS-a Aleksandar Antić, koji je i na čelu Skupštine grada.

Ovi signali nisu, međutim, mnogo uzbudili PUPS, koji je do sada tvrdo držao stranu gradonačelniku Beograda i prvom čoveku demokrata Draganu Đilasu.

“Na našim stranačkim organima nije se do sada raspravljalo o promeni vlasti u Beogradu“, kratko je za “Novosti“ rekao Momo Čolaković, potpredsednik partije penzionera.

Većinu u beogradskoj Skupštini trenutno čine Đilasova lista “Za bolji Beograd“ i koalicija SPS-PUPS-JS koji zajedno imaju 63 od 110 odbornika. Demokrate imaju 50, SNS 37, SPS sedam, PUPS četiri, JS dva, a DSS devet odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: