MUP CG nije hapsio Keljmendija

Crnogorski ministar policije Raško Konjević saopštio je da policija Crne Gore nije učestvovala u akciji hapšenja kontroverznog biznismena Nasera Keljmendija.

Izvor: B92

Petak, 10.05.2013.

20:59

Default images

Crnogorska policija je, prema njegovim rečima, krajem aprila kolegama u Bosni i Hercegovini dostavila operativne podatke o 21 osobi koje su imale veze sa kosovskim biznismenom.

Keljmendi, koji je često boravio u Crnoj Gori gde poseduje značajne nekretnine, nije crnogorski državljanin, kazao je ministar policije na sednici skupštinskog odbora na kojoj je razmatran izveštaj o radu MUP-a u prošloj godini.

Naveo je da je policija Crne Gore 24. aprila na zahtev vlasti BiH dostavila operativne podatke o 21 osobi, koje su imale veze sa Keljmendijem, ali da nije bila uključena u akciju hapšenja.

Susedne zemlje ni nakon hapšenja kosovskog biznismena nisu tražile od Crne Gore da se uključi u taj slučaj, saopštio je Konjević.

Keljmendi je uhapšen 6. maja u Prištini po poternici vlasti BiH raspisanoj prošle godine. Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina od Istanbula i Albanije preko Peći, Rožaja i Novog Pazara do zapadne Evrope.

On je često boravio u Crnoj Gori gde poseduje vredne nekretnine, a u jednom od retkih intervjua tvrdio je da je donirao novac za referendum o državnoj nezavisnosti.

Njegovo ime pominje se i u nerasvetljenoj aferi "listing" iz 2011. godine - listinga Keljmendijevih telefonskih kontakata objavljenih u medijima koji ukazuju na njegove veze sa šefom policije u Ulcinju, pojedinim lokalnim funkcionerima i službenicima Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: