Bravo! Umesto mature, novac za bebe

Maturanti IV-3 razreda Ekonomske škole u Staroj Pazovi odlučili su da za proslavu mature ne kupuju novu odeću već da taj novac doniraju akciji "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Petak, 10.05.2013.

16:27

Default images

Maturanti su se zajedno sa razrednim starešinom fotografisali ispred ulaza u zgradu škole sa porukom: "Draga naša bebo, stisni svoju pesnicu i kreni u život, lep je, veruj nam".

Odeljenje IV-3 birotehničkog smera Ekonomsko-trgovinske škole "Vuk Karadžić" iz Stare Pazove odlučilo je da za matursko veče neće kupovati odeću već će obući ono što već imaju.

Procenili su da bi garderoba koju bi za tu priliku kupili verovatno obukli samo tada i nikad više, pa su odlučili da je korisnije da pomognu najmlađima - bebama jer su oni budućnost ove zemlje i na njima svet ostaje. Maturanti smatraju da je njihovo odricanje sitnica, a velika stvar za nekog kome je pomoć potrebna.

Kažu i da ovim činom pokazuju da ne misle samo na sebe, već da svoju maturu obležavaju time što šire svest o tome da treba biti solidaran.
Foto: b92
Direktorka škole, Dragoslava Mićić istakla je da je izuzetno ponosna na odeljenje IV-3 i da su oni sami došli na ideju da pomognu ovu akciju, ali da je škola do sad organizovano pomagala Crvenom krstu i organizovala razne humanitarne akcije.

Kako smo saznali od učenika IV-3, idejni tvorac ove lepe akcije je zapravo njihova razredna Vera Zolnjan. Kao odličan pedagog ustadila je jednoj grupi mladih ljudi nejlepše ljudske vrednosti i obrazce kulturnog ponašanja sa kojima će sutra kada izađu iz škole moći samo da se pohvale.

Učenici IV-3 su napravili i jedan modni izum, narukvicu sa cuclom i to će im biti jedno od glavnih detalj prilikom ulepšavanja za matursko veče.

Podsetimo i da su prošle godine maturanti pirotske gimnazije odlučili su da umesto za elegantne haljine i odela za proslavu maturske večeri, novac daju u humanitarne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: