Odrubljena glava šverceru droge

Vlasti u Saudijskoj Arabiji odrubile su glavu Pakistancu koji je proglašen krivim za šverc droge u tu zemlju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.05.2013.

19:06

Default images

Pakistanac je uhvaćen prilikom pokušaja da prošvercuje heroin sakriven u stomaku, a pogubljen je u Rijadu, prenosi AFP pozivajući se na saopštenje saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova koje prenose lokalni mediji.

U utorak je u Saudijskoj Arabiji pogubljen čovek osuđenog zbog ubistva žene, koju je prethodno pokušao da siluje. Tako je od početka godine u Saudijskoj Arabiji odrubljivanjem glave pogubljeno 38 ljudi, navodi francuska agencija.

Tokom 2012. vlasti su pogubile 76 ljudi, što je zvaničan broj, dok Hjuman Rajts voč navodi da je pogubljeno 69 ljudi.

Po striktnom šerijatskom zakonu koji se primenjuje u Saudijskoj Arabiji smrtna kazna je predviđena za silovanja, ubistva, oružane pljačke, odmetništvo od religije i trgovinu drogom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: