Ko je i za šta platio album Trkulje

Nakon što je Treća Srbija objavila da je izradu albuma muzičara Slobodana Trkulje u Nemačkoj finansiralo JP „Informatika“, umetnik tvrdi drugačije.

Izvor: Beta

Sreda, 08.05.2013.

16:04

Default images

Novosadski mužičar danas je izjavio da je bio iznenađen kada je u medijima video informaciju da je njegov novi album "Kraljevstvo Balkanopolis" finansiralo Javno preduzeće „Informatika“ sa 300.000 evra i dodao da je to preduzeće izdvojilo mnogo manju sumu.

Trkulja je na konferenciji za novinare rekao da je od JP „Informatika“ dobio tri miliona dinara, da je taj novac tražio standardnim procedurama za sponzorstvo, te da je direktor „Informatike“ Dejan Čelar odlučio da preduzeće podrži izradu CD-a.

"Tom sumom finansirano je štampanje 200.000 primeraka CD-a u nemačkoj kompaniji IDC koje sam lično ja uvezao preko svoje organizacije 'Balkanopolis centar za modernu tradiciju' i on je podeljen kao uskršnji poklon uz Večernje novosti kako bi muzika stigla do što većeg broja ljudi", rekao je Trkulja.

On je kazao da je, uz podršku grada Novog Sada, a u okviru projekta Evropske prestonice kulture, odlučeno da album bude poklon svim građanima radi promocije tog projekta.

Trkulja je dodao da je na poziv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića postao ambasador kulture grada kako bi pomogao da se osvoji titula Evropske prestonice kulture.

"Moja uloga ambasadora kulture grada Novog Sada je da maksimalno promovišem kulturne vrednosi iza kojih stojim ja lično, svi muzičari koji su radili na ovom albumu, ali i grad koji je stao iza projekta", rekao je Trkulja.

On je kazao da Novosadjani treba da znaju da se za kulturu mora izdvajati novac, jer "ekonomska dobit za Novi Sad kao kandidata za Evropsku prestonicu kulture daleko prevazilazi tri miliona dinara".

Podsetimo, juče j eobjavljena vest da je „Informatika“ potrošila 300.000 evra za finansiranje albuma Slobodana Trkulje, koji je snimljen u Nemačkoj i štampan u 250.000 primeraka.

JP „Informatika“ iz Novog Sada potvrdilo je da je sponzorisalo izradu muzičkog albuma Slobodana Trkulje i navelo da je novac izdvojen kao korak koji će Novi Sad približiti tituli Evropske prestonice kulture.

„Informatika“ je u saopštenju navela da je izrada albuma koštala tri miliona dinara i dodala da je reč o "društveno odgovornom" potezu, pošto će taj album imati „veliki uticaj na dalji razvoj kulturnog života Novog Sada“ i na obogaćivanje evropske kulturne baštine.

Direktor Informatike Dejan Čelar postavljen je na to mesto na predlog organizacije Treća Srbija, koja je u gradu na vlasti zajedno sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Demokratskom strankom Srbije, Srpskim pokretom obnove i Romskom demokratskom strankom.

Treću Srbiju u Novom Sadu formirali su odbornici koji su mandate na lokalnim izborima u maju prošle godine osvojili na listi Pokreta Dveri, ali su potom isključeni iz tog pokreta.

„Informatika“ je preduzeće koje svoje prihode isključivo ubira putem objedinjene naplate računa građana za grejanje, vodu, čistoću, a drugim delom iz budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: