Predsedništvo odgovara Grigoriju

Beograd -- Predsedništvo Srbije je, povodom stavova vladike Grigorija iznetih u emisji Utisak nedelje, ocenilo da je reč o samoreklamerstvu i potcenjivanju srpskog naroda.

Izvor: Tanjug
(Tanjug, arhiva)
(Tanjug, arhiva)

Vladika zahumsko-hercegovačkog Grigorije je gostujući u nedeljnoj emisiji na TV B92, kritikovao neke poteze predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Kada pojedinci pokušavaju da se pomoću besmislenih uvreda i svrstavanja u određene političke opcije izdignu u javnosti i na hijerarhijskoj lestvici, a pr tom narod uče božjem promislu i duhovnosti, potcenjuju srpski narod. Njihovom samoreklamiranju niko pri zdravoj pameti ne bi trebalo da doprinosi, osim onih čiji lični interes ima prevagu nad narodnim", poručili su iz Predsedništva.

Konstatujući da su svima potrebne škole da bi se neke stvari rekle, vladika je ocenio da je predsednik Srbije napravio veliku grešku kada je za bosansku televiziju rekao "Klečim i tražim oproštaj za Srbiju".

Info

Na današnji dan, 18. januar

1520 - Kralj Danske i Norveške Kristijan II osvojio je Švedsku. 1535 - Španski konkvistador Fransisko Pisaro osnovao je Limu, sada glavni grad Perua. 1654 - Vođa

Razno sreda 18.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 42843 idi na stranu