Predsedniku Alžira "znatno bolje"

Zdravstveno stanje predsednika Alžira Abdelaziza Buteflike, koji je prošlog meseca zbrinut u bolnici posle slabijeg moždanog udara, "znatno je poboljšano".

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.05.2013.

20:11

Default images

Bez obzira na to poboljšanje, 76-godišnji Buteflika mora da provede "jedan uobičajeni period u odmaranju, kako su mu naložili lekari", navedeno je u saopštenju i dodato da kontrole koje su sprovedene u jednoj vojnoj bolnici u Alžiru govore da stanje njegovog zdravlja "ne izaziva bilo kakvu zabrinutost", prenela je agencija AFP.

Alžirska štampa je poslednjih dana žestoko kritikovala izostanak zvaničnih saopštenje o zdravlju Buteflike koje je već bilo narušeno i pre tog "tranzitornog ishemičnog" napada, što je podstaklo intenzivne rasprave o njegovoj budućnosti.

Buteflika se 30. aprila obratio Alžircima, prvi put od dolaska u Pariz, čestitajući radnicima Praznik rada. Tom prilikom je insistirao da je na putu oporavka.

Sledećeg dana je obećao "neograničenu podršku" slobodi štampe, uoči Međunarodnog dana slobode medija.

Zdravstveno stanje ostarelog predsednika je neprekidan izvor špekulacija u Alžiru još od 2005. kada je Buteflika u istoj toj bolnici u Parizu operisao čir na želucu i proveo dugo vremena u oporavku.

Buteflika se od ponovnog izbora na treći mandat 2009. retko pojavljivao u javnosti i retko je putovao van alžirske prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: