"Da Bog obasja i Mila Đukanovića"

Vaskrs je dan kada je čovek najbliži Bogu i taj praznik je simbol večnog zajedništva, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfiholije.

Izvor: FoNet

Nedelja, 05.05.2013.

21:10

Default images

On navodi da je cela istorija Crne Gore u znaku Hristovog vaskrsenja.

Amfilohije je na služenju centralne arhijerejske liturgije u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici rekao da je današnji praznik mera ljudske istorije i čovečanstva, "odnosno sveti kvasac večnog i neprolaznog života za svakog čoveka".

Vaskrs nije samo običaj, već događaj koji menja život, sudbinu, nebo i zemlju, rekao je Amfilohije, navodeći da je cela istorija Crne Gore u znaku Hristovog vaskrsenja.

On je dodao da se moli da Bog podari dobro svima u Crnoj Gori, "kako onima koji su na vlasti, tako i ostalim".

"Da Bog obasja i one koji su na vlasti, na čelu sa Milom Đukanovićem, koji kaže da je ateista, a daće Bog da i on bude prosvećen svetlošću Hristovog vaskrsenja, jer drugačije ne bi mogao da sedi na stolici kralja Crne Gore Nikole Petrovića i Petra Drugog Petrovića Njegoša, koji su slavili Vaskrs", naveo je Amfilohije, prenose Vijesti.

On je naveo da je narodu potrebna socijalna pravda, jer, kako je pojasnio, živimo u vremenu kada bogataši otimaju tuđe, a sirotinje je sve više.

"Bog je došao na ovaj svet da nas nauči kako treba da delimo jedni drugima, a ne da otimamo jedni od drugih", kazao je Amfilohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: