Ugašen požar u domu "Rtanj"

Noćas je na Kopaoniku u požaru izgorela cela krovna konstrukcija planinarskog doma "Rtanj", povređenih nije bilo, ali je materijalna šteta velika.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.05.2013.

09:57

Default images

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je Tanjugu da u ovom trenutku nema aktivnih požara na teritoriji Srbije.

Marić je naveo da je sinoć u 22.20 časova primljena dojava da gori odmaralište na Kopaoniku i za nekoliko minuta reagovala je vatrogasna jedinica sa samog Kopaonika, i uz pomoć kolega iz okolnih mesta, požar je lokalizovan jutros oko 3.40 časova i sprečeno je da se vatra proširi na okolnu šumu.

Ispostavilo se da je požar izbio u jednoj prostoriji doma "Rtanj", koji se ubrzo proširio na krov, koji je u potpunosti izgoreo, kao i potkrovlje i jedan deo sprata, tako da je materijalna šteta velika.

Povređenih nije bilo, jer je u trenutku izbijanja požara u odmaralištu bilo samo dvoje ljudi, kazao je Marić i dodao da istražni organi obavljaju uviđaj da bi se ustanovilo šta je bio uzrok požara.

Što se tiče situacije u drugim krajevima Srbije, Marić je rekao da je požar na Goču lokalizovan sinoć oko 22 sata, požar na Crnom vrhu pre dva dana, a sinoć je lokalizovan je i manji požar kod Vranja koji je izbio pre dva dana.

"U ovom trenutku nema aktivnih požara na teritoriji Srbije", zaključio je načelnik Sektora za vanredne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: