Veliki požar nadomak Los Anđelesa

Skoro 2.000 vatrogasaca bori se sa velikim požarom na obali južne Kalifornije koji preti hiljadama kuća blizu Malibua, na oko 60 kilometara od Los Anđelesa.

Izvor: B92

Subota, 04.05.2013.

21:16

Default images

Požar koji je izbio u četvrtak skoro je utrostručio površinu u poslednja dvadesetčetiri časa i sada zahvata oko 110 kvadratnih kilometara.

Vatrogasci koriste vozila, avione, bulldožere u drugu opremu da se izbore s vatrome.

Na svojoj Fejsbuk stranici vatrogasci oblasti Ventura naveli su da su danas nastavljene operacije iz vazduha da podrže vatrogasce na tlu, posle prekida tokom noći.

Skoro 2.000 vatrogasaca koji su došli iz Los Anđelesa i drugih obližnjih krajeva bori se jutros protiv vatrene stihije, što je dupolo više nego sinoć, naveli su vatrogasci.
(Tanjug)
Požar preti da zahvati oko 4.000 kuća, ali jutros po lokalnom vremenu bilo je oštećeno samo 15 kuća, a ni jedna nije bila uništena.

Zbog požara juče je zatvoren deo autoputa duž Pacifika dug 13 kilometara, ali danas je ponovo otvoren. U delu gde preti požar evakuisano je stanovništvo, a lokalna štampa prenosi da u tom delu imaju kuće glumci Džejmi Foks i Tom Selek.

Požari u Kaliforniji češće se događaju u septembru i oktobru, kada je rastinje suvo posle leta, ali tokom protekle godine bila je jaka suša, navodi Bi-bi-si.

Ove nedelje jaki vetrovi i visoke temperature od oko 30 stepeni Celzijusa izazvale su više požara u ovoj američkoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: