"Građani će odlučiti o referendumu"

Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.05.2013.

13:51

Default images

"Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum, i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum koji organizuje vlast", navodi se u pisanom saopštenju Koštunice.

On je istakao da je na vlasti da se formalno-pravno obaveže da će poništiti briselski sporazum ako narod na referendumu bude protiv sporazuma.

"Ne postoji ni jedan opravdan razlog zašto vlast ne bi ispunila ovaj razumni uslov za održavanje referenduma", naveo je bivši premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, u dijalogu sa Srbima sa Kosova i Metohije neophodno je definisati ravnopravne medijske uslove, rok trajanja kampanje, kontrolu i brojanje listića, finansiranje kampanje, ali i referendumsko pitanje.

"Smatram da bi narod pod normalno definisanim uslovima na referendumu glasao protiv briselskog sporazuma kojim se uništava država Srbija na Kosovu i srpski narod izručuje da živi u nezavisnoj državi Kosovo", saopštio je Koštunica.

On je ponovio da je DSS za održavanje referenduma, ali je dodao da će poštovati konačnu odluku Srba sa Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: