Analize krvi zbog hemijskog oružja

Turska testira uzorke krvi pacijenata iz Sirije koji su prebačeni preko granice pre dva dana kako bi utvrdila da li su bili žrtve hemijskog napada.

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

22:38

Default images

Uzorci krvi su poslati u Institut za forenzičku medicinu nakon što je nekoliko Sirijaca zbog problema sa disanjem primljeno u bolnicu u gradu Rejhanliju u provinciji Hataj duž sirijske granice, saopštili su turski zvaničnici.

"Preduzimamo neophodne mere predostrožnosti pošto smo primili nepotvrđenu informaciju o upotrebi hemijskog oružja", izjavio je gradonačelnik Rejhanlija Husein Sanverdi agenciji Rojters.

Pacijenti su u ponedeljak prebačeni iz provincije Idlib na severu Sirije.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče da ima dokaza da je hemijsko oružje korišćeno tokom dvogodišnjeg rata u Siriji, ali da nije poznato kako, kada i ko ga je upotrebio.

Vašington je u više navrata navodio da upotrebu hemijskog oružja u Siriji smatra "crvenom linijom", ali da je oprezan zbog lažnih obaveštajnih podataka kojima je opravdan rat u Iraku 2003, i da mu je potreban dokaz pre preduzimanja bilo kakve akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: