Brahimi želi da podnese ostavku?

Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi želi da podnese ostavku, izjavili su diplomatski predstavnici pri svetskoj organizaciji.

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

20:59

Default images

Dvojica diplomata rekla su da Brahimi želi da da ostavku pošto misli da Arapska liga ide pogrešnim putem podržavajući sirijsku opoziciju, što njegov posao posrednika u političkoj tranziciji u Siriji čini skoro nemogućim.

Diplomate, koje su tražile da ne budu imenovane, rekle su da je Brahimiju dosta podela u Savetu bezbednosti UN koje su sprečile delovanje u Siriji.

Brahimi se u ponedeljak sastao s državnim sekretom SAD Džonom Kerijem, posle čega je portparol Stejt departmenta rekao da Vašington nastavlja da podržava njegov rad.

Brahimi je na mestu izaslanika UN i Arapske lige proslog leta zamenio bivšeg generalnog sekretara UN Kofija Anana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: