SAD i Rumunija o antiraketnom štitu

Rumunski i američki zvaničnici razgovarali su danas u Bukureštu o programu i rokovima za postavljanje elemenata američkog antiraketnog štita u Rumuniji.

Izvor: Beta

Sreda, 01.05.2013.

19:57

Default images

Rumunski državni sekretar za strateška pitanja Bogdan Auresku i zamenik asistenta američkog državnog sekretara za odbrambenu i prostornu politiku Frank Ros ocenili su da su do sada radovi na vazdušnoj vojnoj bazi Deveselu izvedeni kako je to predviđeno u rumunsko-američkom sporazumu iz septembra 2011.

Ros je naveo da je Američki kongres već izglasao potrebno finansiranje za sve tri etape postavljanja antiraketnog štita do 2015. godine i izrazio zadovoljstvo zbog radova na vazdušnoj bazi Deveselu, na jugu zemlje.

Američki zvaničnik ocenio je da je Rumunija "značajan partner i saveznik SAD i u okviru NATO", gde dve zemlje sarađuju u raznim zajedničkim globalnim izazovima, kao što su novi strateški koncept ili unutrašnja reforma Alijanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: