Ben Aliju doživotna po treći put

Bivšem tuniskom predsedniku Ben Aliju izrečena je treća doživotna kazna zatvora, zbog nasilnog suzbijanja protesta tokom "Aprilskog proleća".

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

14:01

Default images

Vojni sud u Sfaku, na jugoistoku Tunisa, osudio je Ben Alija zbog nasilnog suzbijanja protesta u tom regionu tokom revolucije pre dve godine, prenela je agencija AFP.

Ben Aliju su, u junu i julu prošle godine, izrečne dve doživotne zatvorske kazne u odsustvu, jer je kao šef države krvavo slomio ustanak u kome je zbačen s vlasti i zajedno sa svojom suprugom Lejlom Trabelsi, osuđen je za proneveru, ilegalno posedovanje narkotika, prevare vezano za nekretnine i zloupotrebe službenog položaja.

Bivši tuniski predsednik živi u egzilu, u saudijskom gradu Džedi od januara 2011. i u više navrata je tvrdio da je nevin i žrtva orkestriranja postrevolucionih tunižanskih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: