Ženski DNK na bombi iz Bostona

Agenti FBI pronašli su ženski DNK na ostacima jedne od bombi kojima je izvršen napad na bostonskom maratonu, takođe pretresena je kuća udovice ubijenog bombaša.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

09:41

Default images

Kako je za "Vol strit džornal" rekao izvor blizak istrazi, ostaci DNK nisu siguran pokazatelj da je u slučaj umešana ženska osoba, ali su ipak uzeti uzorci ženskih osoba bliskih dvojici bombaša, čečenskoj braći Tamerlanu i Džoharu Carnajevu.

"Genetski materijal možda pripada ženskoj osobi koja je bila u prostoriji u kojoj su izrađene bombe, ali je moguće i da je u pitanju DNK radnice u prodavnici u kojoj je kupljen materijal, ili čak nekog od ranjenih u napadu", naveo je izvor.

BBC javlja da su agenti u sklopu istrage pretresli kuću Ketrin Rasel (24), udovice Tamerlana Carnajeva, koji je zajedno sa bratom Džoharom osumnjičen za napad u kom su poginule tri osobe, a povređeno više od 260 osoba.

Osim DNK uzorka Raselove, agenti su iz njene kuće na Roud Ajlendu izneli i nekoliko vreća sa materijalom koji bi mogao da posluži kao dokaz u slučaju protiv braće Carnajev.

Kako je saopštio advokat koji zastupa Raselovu, ona "u potpunosti sarađuje sa istražnim organima".

Tamerlan Carnajev ubijen je u okršaju sa policijom u celodnevnoj jurnjavi u okolini Bostona, posle koje je teško ranjen uhapšen njegov brat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: