Dodik uz Srbe sa severa Kosova

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podržava stavove Srba s Kosova o briselskom sporazumu, kaže načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

16:01

Default images

Nedeljković je u Banjaluci razgovarao s Dodikom.

Nedeljković je, nakon razgovora s Dodikom, rekao novinarima u Banjaluci da su kosovski Srbi od Dodika dobili podršku da istraju u svojim zahevima i da se izbore za svoja prava, koja se „sada krše na Kosovu i Metohiji“.

On je rekao da su Dodiku predočeni stavovi zbog kojih oni smatraju da je sporazum Beograda i Prištine o Kosovu „štetan i neprihvatljiv“ i da taj dokument ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, javila je agencija Fena.

Nedeljković je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji ne žele da žive u nezavisnoj državi Kosovo i ocenio da sporazum podrazumeva primenu kosovskog zakonodavstva i, na neki način, srpski narod "ostavlja na milost i nemilost institucijama nepriznate države Kosovo".

On je za sutra najavio sastanak predstavnika Srba s Kosova i Metohije s premijerom i prvim potpredsednikom Vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, na kojem će izneti svoj stav o mogućem referendumu.

Nedeljković se požalio i na izveštavanje medija u Srbiji, posebno na to da poklanjaju više pažnje predstavnicima Vlade Srbije, a ne i Srbima s Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: