Sutra u BG i Srbi sa juga KiM?

Predstavnici Srba sa severa KiM razgovaraće sutra s predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu, a na sastanak žele i Srbi koji žive južno od Ibra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

11:12

Default images

Predstavnici četiri opštine sa severa Kosova koji se protive sporazumu postignutom 19. aprila u Briselu između srpskog i kosovskog premijera, uz posredovanje EU, saopštili su ranije da nisu odustali od ideje da se o tako važnom pitanju izjasne građani Srbije na referendumu.

Naveli su takođe da je rok od 15 dana za raspisivanje referenduma kratak, a da o formulaciji referendumskog pitanja treba da odluče skupštine četiri opštine sa severa Kosova, koje su i inicirale referendum.

Predsednik srpske opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je danas mitrovičkom Radiju "Kontakt plus" da će i predstavnici lokalnih samouprava južno od reke Ibar sutra biti u Beogradu sa namerom da državnom vrhu iznesu stav i mišljenje o briselskom sporazumu.

Na sastanku prošle nedelje sa državnim vrhom bili su predsednici opština Zvečan - Dragiša Milović, Zubin Potok – Slaviša Ristić, Kosovska Mitrovica – Dragiša Vlašković, Leposavić - Dragiša Vasić, načelnik kosovskomitrovičkog okruga Radenko Nedeljković i zamenik direktora vladine Kancelarije za KiM Krstimir Pantić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: