Zvezda 2, gradilište već 23 godine

Nedovršeni hotel "Zvezda 2", u kome je juče poginuo učenik osmog razreda iz Bele Crkve, već 23 godine je zatvoreno gradilište, tvrde u inspekciji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

17:18

Default images

Inspektori su naložili preduzeću "Fontana" da ponovo ogradi objekat, ali svi smatraju da ovaj problem može trajno da reši jedino strateški partner koji bi završio radove na izgradnji hotela.

Nakon neuspešne privatizacije, hotelsko-turističko preduzeće "Fontana" vraćeno je državi. Sa njim i 11.000 kvadrata nedovršenog hotela u kome su, kako tvrde u tom preduzeću, u protekle dve decenije zabeležena četiri pada, uključujući i jučerašnji, koji je bio koban po petnaestogodišnjeg učenika.

"U par navrata mi smo sa svih strana ograđivali hotel, što se može i videti da postoje ograde sa tri strane. Ovde gde se mi sad nalazimo je takođe postojala ograda, ali je pre četiri godine ta ograda i sklonjena i jednostavno je dozvoljeno da se napravi i put i prolaz, rekla je direktorka HTP "Fontana" Danijela Čeperković.

U opštinskoj upravi kažu da je ovaj put otvoren na privatnom imanju pored hotela i da njega ne mogu da zatvore. S druge strane, preduzeću "Fontana" su pet puta nalagali da ograde nedovršeni hotel, što su zaposleni i činili, ali je to bilo kratkotrajno rešenje, jer su ograde bile na meti kradljivaca sekundarnih sirovina. "To gradilište nije aktivno već 23 godine, niti je investitor, odnosno "Fontana", ikada podnosio bilo kakve zahteve za nastavak i početak gradnje. Znači, to gradilište nije aktivno i na osnovu toga Zakon o planiranju i izgradnji i građevinska inspekcija nemaju nikakve nadležnosti i odgovornosti", kaže zamenik načelnika Opštinske uprave Slaviša Paunović.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović kaže da je komisija koja je obišla teren danas izdala novi nalog za ograđivanje otvorenog dela hotela.

"Nadamo se pre svega završetku faze restrukturiranja HTP 'Fontane', javnom oglasu i dovođenju strateškog partnera koji treba da kupi čitav kompleks i da taj objekat privede nameni kao što je trebalo još pre dvadeset godina", rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Nakon što je njegove akcije je preuzela Agencija za privatizaciju, preduzeće "Fontana" je od 2008. u restrukturiranju. U ovom trenutku, kako kažu, niti imaju sredstava da sami završe hotel u samom centru Vrnjačke Banje, niti ima informacija o eventualnoj novoj prodaji firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: