Rim: Napadač bio "miran i lucidan"

Dva policajca ranjena su u pucnjavi blizu kancelarije italijanske vlade, u vreme dok su premijer i članovi kabineta polagali zakletvu u predsedničkoj palati.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 28.04.2013.

12:19

Default images

Luiđi Preiti (46), koji je jutros ispalio nekoliko hitaca na dvojicu karabinjera na dužnosti, bio je "miran i lucidan", izjavili su policajci koji su ga uhapsili.

Preiti je navodno, pošto su ga policajci oborili na zemlju nakon pucnjave u kojoj su ranjena dva karabinjera i jedna prolaznica, rekao - "Molim vas, popustite mi lisice, izgubio sam osećaj u rukama", prenela je agencija ANSA.

Policijski izvori navode da je napadač, koji je rodom iz Kalabrije ali je živeo u gradu Alesandrija, na severu Italije, pucao sam i da pati od mentalnog oboljenja. Kako se navodi, napadač ima ličnih problema zbog bračnih problema i gubitka posla.

Njegov brat Arkanđelo je, međutim, rekao agenciji ANSA, da "on nije nestabilan i nikad nije patio od nekog mentalnog oboljenja. Šokirani smo i ne možemo da objasnimo kako je to moglo da se dogodi".
Hapšenje èoveka za koga se veruje da je pucao na policajce (Beta/AP)
Policija navodi da je Preiti ispalio šest do sedam metaka na dva karabinjera. Jedan je pogođen u vrat, a drugi u nogu. Oni se nalaze u jednoj bolnici u Rimu i u stabilnom su stanju, dok je treća povređena žena trudnica, koja je u vreme pucnjave šetala centrom Rima sa mužem i sinom.

Današnji napad ispred sedišta italijanske vlade u Rimu "izolovan je slučaj" i nema nikakve opasnosti po javni red, saopštila je italijanska vlada.

Napad se može smatrati "izolovanim slučajem", rekao je novinarima novi italjanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano, objašnjavajući da se radi o "tragičnom činu jednog nezaposlenog čoveka koji je hteo da se ubije".
(Beta/AP)
Alfano je kazao i da "opšta situacija u javnom redu posle tog incidenta ne izaziva zabrinutost", ali je dodao i da je bezbednost ugroženih objekata ipak pojačana.

Gradonačelnik Rima Đovani Alemano odbacio je mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

Agencije su ranije javile da je umereni levičar Enriko Leta zvanično položio zakletvu kao budući predsednik koalicione vlade na ceremoniji u predsedničkoj palati, udaljenoj oko kilometar od mesta pucnjave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: