Ugašen požar kod Priboja

Požar u Jarmovcu kod Priboja ugašen je u popodnevnim satima. Jak vetar otežavao je gašenje. Lokalizovan požar kod Leposavića, izgorelo 80 hektara šume.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 28.04.2013.

09:44

Default images

Međutim, vatrena stihija i dalje besni na Crnom Vrhu i Čelicama kod Nove Varoši.

"Trenutno je angažovana mehanizacija na lokaciji Crni Vrh, koja pravi prolaze i proseke kako bi omogućila prilaz vatrogasnim vozilima", naveo je Posrkuša.

Prema rečima Goran Posrkuša iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, ostalo je nekoliko pripadnika vatrogasne službe da dežuraju na lokalitetu uhašenih požara. U Jarmovcu je gorelo oko 10 hektara četinarske šume.

Smirenju vatrene stihije, kako je naglasio, odmaže jak vetar. Na području opštine Nova Varoš, u Čelicama gori izmedju 30 i 50 hektara šume, teren je jako nepristupačan što otežava gašenje, zbog čega je moguće koristiti isključivo malu vatrogasnu opremu.

Posrkuša je izrazio očekivanje da će ta dva požara sutra biti stavljena pod kontrolu. Na ostala tri lokaliteta, Jarmovcu, Čelicama i Crnom Vrhu, gašenje se nastavlja ali duva jak vetar, što otežava gašenje, izjavio je za B92 Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Goran Posrkača rekao je agenciji Beta da gori i oko 30 hektara šume na području sela Čelice, koje se nalazi između pribojske i novaroške opštine.

Vatrogasci su lokalizovali požar koji je kod Leposavića, na severu Kosova, uništio oko 80 hektara šume i niskog rastinja.

Na lokaciji Jarovo iznad sela Mošnica prema Kneževom brdu i prema selu Borčane izgorelo je više od 60 hektara bukove šume.

Vatra je ugašena i kod sela Rodelj, gde je izgorelo oko 15 hektara hrastove šume.

S druge strane, na teritoriji opštine Leposavić, na severu Kosova, požar kod sela Boračane proširio se tokom noći i zahvatio šumu na površini od oko 100 hektara, izjavio je ranije Tanjugu član opštinskog veća u ovom gradu Zoran Milojević.

Milojević je rekao da se požar zbog vetra koji duva proširio tokom noći i da je zbog nepristupačnosti terena otežano njegovo lokalizovanje. Drugi manji požar u opštini Leposavić kod sela Rodelj lokalizuje se a tamo je bilo ugroženo osam domaćinstava, dodao je Milojević.

On je kazao da su na terenu pored vatrogasaca, pripadnici Civilne zaštite i radnici preduzeća “Srbija šume”.

Na području opštine Leposavić problema sa požarima bilo je tokom celog prošlog leta kada je vatrena stihija uništila velike površine šuma u ovom delu Kosova.

U okolini Leposavića prošlog leta su izgorele stotine hektara šume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: