KiM: Pušteni napadači na dečake

Dvojica osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog srpskog i jednog goranskog dečaka u Kosovskoj Mitrovici pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode.

Izvor: Beta

Subota, 27.04.2013.

13:43

Default images

"Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni su da se brane sa slobode, iako ih kosovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva", rekao je u subotu uveče, nakon njihovog puštanja, zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić.

Kosovski Srbin F.Z. (15) i Goranac A.Š (15) zadobili su povrede u predelu leđa oko 12.40 sati u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, a zbrinuti su u Zdravstvenom centru, i njihovo stanje je stabilno.

Medić je ranije danas naveo da su privedeni glavnoosumnjičeni D.K. (17) i B.S.(18), obojica sa prebivalištem u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema saznanjima Tanjuga, reč je o Albancima, što Medić nije ni potvrdio ni demantovao.

On je napomenuo da je pronađen i nož za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu i da je slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva.

Direktor Zdravstenog centra Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su dečaci nožem zadobili ubodne rane u predelu leđa, da su smešteni na hiruškom odeljenju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Za sada nisu poznati motivi tog krivičnog dela.

Zamenik direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić obišao je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dvojicu dečaka. On je rekao da su dečaci ubodeni nožem s leđa.

"To je još jedan pokazatelj šta Srbe čeka u nezavisnom Kosovu i ako dođe do sprovođenja (briselskog) sporazuma", smatra Pantić.

Srbi na Kosovu i Metohiji, naročito oni na severu, neće podleći ovim zastrašivanjima, ovo će samo ojačati našu spremnost i odlučnost da branimo ono što pripada nama i ono što će ostati naše, istakao je Pantić.

"Bedno je i jadno da Albanci napadaju na decu, čak i sa leđa, jer nemaju hrabrosti da se oči u oči pogledaju sa njima", rekao je on.

Pantić je, pozivajući se na dežurnog hiruga Radimira Jankovića, kazao da su dečaci imali mnogo sreće, jer sečivo nije pogodilo aortu, inače bi "posledice bile tragične".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je najoštrije osudila napad na dvojicu dečaka - Srbina i Goranca u severnom delu Kosovske Mitrovice i zatražila da se počinioci i inspiratori hitno pronađu i kazne.

Ta kancelarija u saopštenju navodi i da su učenici osmog razreda, Filip Zdravković i Albin Šerifi, izbodeni nožem u leđa. "Dvojica drugara su izbodena od strane Albanaca", navodi se u saopštenju.

Bošnjačka mahala je multietničko naselje u severnom delu Kosovske Mitrovice u kome živi Srbi i Albanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: