DSS i Dveri u koaliciji u Zemunu

Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri nastupiće prvi put u koaliciji na lokalnim izborima u Zemunu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2013.

15:41

Default images

To je prvi predizborni koalicioni sporazum dve partije, a kako saopštavaju obe strane, dogovor je odraz bliskosti ideja DSS-a i Dveri.

Koaliciona lista DSS-Dveri-Vojislav Koštunica biće pod rednim brojem dva na opštinskim izborima u Zemunu zakazanim za 2. jun.

Velike stvari kreću malim koracima - tako Dveri objašnjavaju partnerstvo sa DSS-om. Navode da je to prirodna stvar, jer je stranka Vojislava Koštunice podržavala pokret i u prošlosti dok su bili nevladina organizacija.

"Ovaj, za Zemunce značajan korak, nije mali za značaj Zemuna kao opštine, ali i značaj povezivanja Dveri i DSS-a je takav da mi očekujemo da će se na drugim lokalnim nivoima to desiti", kaže Vladan Glišić iz Dveri.

Međutim, na odgovor na pitanje da li predstavljeni model odslikava ambiciju DSS-a da stane na čelo desne opcije, a da Vojislav Koštunica bude njen predvodnik, još ćemo čekati. Za sada to ostaje nepoznanica.

"Ja neću ulaziti u tu vrstu analize. Mislim da nije ni moj posao da se bavim tom vrstom analize u razgovoru sa vama. U tom smislu ja bih se zadržao na ovom opštinskom, lokalnom nivou, o toj kampanji. O tome ćemo vas izveštavati. Vreme pred nama će pokazati na koji način će se stvari odvijati. Mi zaista najbolje mislimo našoj državi", kaže Andreja Mladenović iz DSS-a.

Iz Dveri podsećaju da su od ulaska na političku scenu pozivali na ujedinjavanje nacionalnih opozicionih stranaka, da nastavljaju da rade na tome i da očekuju da će posle izbora u Zemunu to biti još izvesnije.

"Verujemo, a rezultati izbora 2. juna će to pokazati i potvrditi, da je ovo samo prvi korak u stvaranju jednog ozbiljnog, državotvornog bloka, koji će u bliskoj budućnosti postati najozbiljniji bedem svim ovim negativnim procesima urušavanja države i njenih institucija", kaže Danilo Tvrdišić iz Dveri.

Ključni uslov za ukrupnjavanje jeste to kako će izgledati saradnja na lokalu, a onda će se to, kako zaključuju Dveri, prenositi na druge nivoe.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: