Dagestan: Saslušanje zbog napada

Delegacija Ambasade SAD u Moskvi otišla je u Dagestan da bi saslušala roditelje dvojice glavnih osumnjičenih za atentat u Bostonu.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2013.

09:47

Default images

"Delegacija američke ambasade u Moskvi je juče otišla u Dagestan u okviru saradnje s ruskom vladom, da bi saslušala roditelje osumnjičenih", rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik ambasade.

On je kazao da ruska vlada sarađuje s Federalnim istražnim biroom (FBI) kako bi istraga dvostrukog bombaškog napada tokom maratona u Bostonu bila uspešno završena.

Anzor i Zubejdat Carnajev, roditelji glavnih osumnjičenih za napad, žive u Dagestanu. Njihov stariji sin, Tamerlan je umro prošle nedelje od posledica ranjavanja tokom razmene vatre s policijom.

Njegov brat, 19-godišnji Đohar Carnajev je povređen. On je optužen za upotrebu oružja za masovno uništenje, a ako bude proglašen krivim, preti mu smrtna kazna.

Đohar je juče izjavio da je njegov brat bio organizator napada i negirao umešanost međunarodnih terorističkih organizacija.

U bombaškom napadu tokom maratona u Bostonu 15. aprila poginule su tri osobe, a povređeno je više od 180 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: