Ambasador:Kosovo nije isto bez Srba

Ambasador Velike Britanije u Prištini Jan Klif ocenio je danas da Kosovo nije Kosovo bez Srba i zato se svi raseljeni moraju vratiti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2013.

14:28

Default images

Prema njegovim rečima, dogovor Beograda i Prištine otvara vrata masovnijem povratku raseljenih.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i ambasador Klif danas su se sastali i tom prilikom je potpisan trojni memorandum o saradnji između Ambasade Velike Britanije, Ministarstva za zajednice i povratak i tehničkog partnera za implementaciju, kompanije DT.

Jevtić i Klif su se saglasili da je postignuti dogovor Beograda i Prištine jako važan i da otvara vrata masovnijem povratku raseljenih na Kosovo.

"Kosovu treba više Srba, Kosovu treba više Roma, Aškalija, Bošnjaka, Egipćana. Kosovo nije Kosovo bez Srba i zato se svi raseljeni moraju vratiti svom Kosovu. Vlada Velike Britanije će snažno podržati projekte povratka", poručio je britanski diplomata.

"Upoznao sam gospodina Klifa sa aktivnostima Ministarstva za zajednice i povratak i istakao pozitivnu saradnju koje Ministarstvo i Ambasada Velike Britanije imaju ne samo kada je u pitanju povratak u grad Prizren već i o drugim projektima", izjavio je Jevtić posle sastanka, navodi se u saopštenju Samostalne liberalne stranke (SLS), čiji je član.

On je dodao da je razgovarano i o novoj strategiji na kojoj Ministarstvo radi i dodao da očekuje da će i Ambasada Velike Britanije na Kosovu dati svoj doprinos u izradi ovog važnog dokumenta i u primeni strategije.

"Složili smo se da se novac građana Kosova, ali i novac građana Velike Britanije mora poštovati i da je u tom smislu borba protiv korupcije jako važna", rekao je između ostalog Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: