Monti: Sporazum BG-PR je uspeh

Sporazum Beograda i Prištine je rezultat napora obeju strana, kao i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, ocenio je Mario Monti.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

20:49

Default images

"Ubeđen sam da Italija treba snažno da podrži napredak zapadnog Balkana na evropskom putu", istakao je italijanski premijer i privremeni ministar inostranih poslova Mario Monti.

On je podsetio da "Italija gleda na svoje istočne i južne susede" na način na koji je i u interesu NATO-a.

Saradnja sa EU je neophodna na bazi pricipa podele rada i ekonomije obima, istakao je Monti i dodao da NATO i EU imaju mnogo razloga za saradnju na evromediteranskom i afričkom području, po njemu dva ključna regiona.

Postizanje dogovora Beograda i Prištine, uspeh je i dokaz bi saradnja između NATO i EU trebalo da postane okosnica zajedničke agende, smatra Monti.

On je pohvalio generalnog sekretara NATO Andersa Foga Rasmusena na doprinosu i ličnom angažovanju u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: