Srbi sa KiM sutra kod Nikolića

Predstavnike četiri opštine sa severa Kosova tokom sutrašnjeg dana primiće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, rekao je Oliver Ivanović.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

21:37

Default images

Bivši državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je rekao da sumnja da će vlada promeniti stav, i isto tako Skupština, ali veruje da je, kako kaže, zarad naše budućnosti dobro da se ponovo uspostavi komunikacija.

Iz sutrašnjih razgovora su izostavljeni predstavnici skupština opština sa severa Kosova. Glavni strah Srba sa Kosova, objašnjava Ivanović, dolazi zbog nedovoljne nformisanosti i važno im je dati garancije da ih niko ne gura u prištinske institucije.

"Sastanak kod predsednika je zakazan, ja se nadam da ćemo dobiti sastanke kod premijera odnosno zamenika premijera, jer mislim da je važno da se ta komunikacija ponovo uspostavi. Naime, ja sumnjam da će vlada promeniti stav, i isto tako skupština. Mislim da je važno da se našim predstavnicima objasni šta je zapravo dogovoreno, da im se daju dodatne garancije", rekao je Ivanović.

"To je ono što posebno brine ovo stanovništvo, jer imaju osećaj da zbog nedostatka informacije pre svega, da ih Srbija u neku ruku gura u prištinske institucije, to svakako ne sme da se dogodi i garancije moraju biti dovoljno čvrste kako bi predstavnici preneli građanima", rekao je Ivanović.

"Pozvana su 4 predsednika opština dok su predstavnici skupštinama opština izostavljeni, što smatram veoma lošim, jer smatram da je važno proširiti osnovu za komunikaciju, nije dovoljno da samo jedan čovek iz opštine bude u stalnoj komunikaciji", kaže Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: