Mišo Kovač branio Sanadera

Popularni hrvatski pevač Mišo Kovač potvrdio je danas da je na poziv Ive Sanadera nastupao u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji 2007.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

19:06

Default images

Kovač tvrdi da za to nije dobio novac od bivšeg stranačkog blagajnika i šefa carine Mladena Barišića.

U nastavku suđenja bivšem hrvatskom premijeru i predsedniku HDZ Sanaderu - za zloupotrebu službenog položaja - Kovač je svedočio iz trećeg pokušaja, vidno narušenog zdravlja.

On je svedočio na poziv Sanaderove odbrane u slučaju Fimi medija i rekao da su mu bili plaćeni nastup, dnevnice, spavanje i orkestar, o čemu postoji ugovor.

"Za HDZ sam pevao zbog svog sina Edija, jer je on bio član HDZ-a još od 1990", kazao je.

Izlazeći iz sudnice Kovač je podigao ruku prema klupi za optuženike i upitao Sanadera: "Jesi li zadovoljan, predsedniče?"
Foto: Beta/Hina
Tužilaštvo tvrdi da je jedna od najvećih hrvatskih zvezda zabavne muzike, prema Sanaderovoj ideji, za nastupe u kampanji dobijao ilegalni novac koji mu je u sedištu carine iz crnog stranačkog fonda u gotovini davao Barišić.

Bivši šef carine rekao je to, između ostalog, u istražnom iskazu na osnovu kojeg je sastavljena optužnica kojom se Sanader, HDZ kao politička stranka i ostali optuženici tereti da su iz državnih institucija i firmi izvukli više od 70 miliona kuna.

Svedočio je i sveštenik Slaven Milanović Litre koji je, prema tvrdnjama tužilaštva, bio posrednik između Sanadera i Marka Perkovića Tompsona koji je pred izbore 2007. navodno dobio više od pola miliona evra iz stranačkog crnog fonda, ali ne za nastupe, već da u kampanji ne bi pevao za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odneo deo biračkog tela.

Tompson je ranije svedočio u ovom postupku, odbacivši takve tvrdnje i ističući da od HDZ-a 2007. nije dobio novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: