RS: 50.000 € za haške optuženike

Vlada Republike Srpske je odlučila da sa 100 000 konvertibilnih maraka (oko 50 000 evra) ove godine pomogne haškim optuženicima iz RS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

18:37

Default images

"Vlada RS donela je odluku o materijalnom obezbeđenju osoba iz Republike Srpske, koje su u pritvoru Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u Hagu, kojom se utvrđuje jednokratna pomoć u ukupnom iznosu od 100 hiljada KM za 2013. godinu", piše u vladinom saopštenju.

Dodaje se da će način, kriterijumi i uslovi za korišćenje finasijske pomoći haškim optženicima biti utvrđeni posebnim pravilnikom, koji će uz saglasnost Vlade RS doneti Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih.

Vlada Republike Srpske je danas prihvatila Deveti izveštaj Republike Srpske Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN), u kojem su izneti stavovi o zbivanjima u BiH.

Izveštaj će biti upućen članicama Saveta bezbednosti, ambasadama i zvaničnicima EU, Rusije, SAD i drugih zemalja i međunarodnih organizacija i institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: