Nađeni posmrtni ostaci civila

Na lokaciji u okolini Vukovara pronađeni posmrtni ostaci hrvatskih civila ubijenih 1991. u naselju Sotin, saopštilo je danas srpsko Tužilaštvo za ratne zločine.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.04.2013.

13:17

Default images

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, koje sprovodi istragu protiv više bivših pripadnika milicije i Teritorijalne odbrane Sotin, navodi da je tokom sprovođenja istrage u predmetu "Sotin" došlo do podataka o mestu gde se nalaze posmrtni ostaci hrvatskih civila ubijenih 1991. u naselju Sotin kod Vukovara.

"U saradnji sa kolegama iz Državnog odvjetništva Hrvatske, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije je zajedno sa komisijama za nestala lica Srbije i Hrvatske, juče na lokaciji u okolini Vukovara proverilo ovu informaciju i pronašlo posmrtne ostatke", navodi se u saopštenju.

Srpsko tužilaštvo je naredilo 4. februara ove godine istragu protiv više osoba, bivših pripadnika snaga Milicije i Teritorijalne odbrane Sotin, zbog sumnje da su od polovine oktobra do kraja 1991. počinili ubistvo 16 civila hrvatske nacionalnosti u naselju Sotin kod Vukovara.

"Odvezli su ih na nepoznatu lokaciju, gde su iz automatskih pušaka pucali u civile, na licu mesta ih ubili i time izvršili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: