Boston: Kamere snimile bombaše?

Policija u Bostonu izdvojila dvojicu mogućih bombaša i planira da objavi njihove slike kako bi joj javnost pomogla u identifikaciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2013.

13:32

Default images

U bombaškom napadu tokom maratona u ponedeljak poginule su tri osobe, a više od 180 ljudi je ranjeno.

Predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel prisustvovaće danas pomenu žrtvama bombaškog napada u Bostonu. Obama će održati govor u Bostonu, dok se potraga za napadačima nastavlja, prenosi BBC.

Američki istražioci su u međuvremenu izdvojili dvojicu osumnjičenih za napad na maratonu, koji su nosili crne kese na oba mesta eksplozije i planiraju da danas u javnost puste njihove slike u nadi da će im javnost pomoći u identifikaciji. Zvaničnici kažu da su dvojica osumnjičenih odvojeno viđeni na mestima gde su eksplodirale bombe, javio je Boston.com.

Stiven Marfi, predsednik Gradskog veća Bostona, rekao je da je jedan muškarac viđen kako ostavlja paket, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, detektivi su spazili osumnjičenog tokom pregleda nadzornih kamera iz obližnje prodavnice, javila je agencija AP. Marfi, međutim, nije bio siguran da li su istražitelji identifikovali napadača i dodao: "Na tragu su da uhapse nekoga i to je dobro".

Federalna policija je pregledala hiljade dokaza - od video snimaka do delova šrapnela.

FBI je juče demantovao tvrdnje medija da je uhapšen napadač.

Za sada još niko nije preuzeo odgovornost za napad u kojem su život izgubili osmogodišnji Martin Ričard, Kristi Kembel (29) i Lu Lingzi, studentkinja iz Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: