"Mišićev" sudija prebačen u parnicu

Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Snežana Ilić, koja je ukinula pritvor navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću, prebačena je iz istražnog u parnično odeljenje.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 18.04.2013.

23:08

Default images

Ilićevoj se zameralo što je Mišiću koji se teretio za napad na američke marince u klubu "Plastik", ukinula pritvor i pored toga što se tužilaštvo tome protivilo, potvrđno je za "Novosti". Naime, prema Zakoniku o krivičnom postupku, ona je trebalo da pošalje predmet KV veću, a ne da sama donese odluku.

Kada je tadašnja predsednica suda Tanja Šobat tražila da se izjasni o postupanju, Ilićeva je rekla "da je u svemu poštovala zakon".

Uroš Mišić je, kasnije posle suđenja oslobođen odgovornosti za napad na marince. Sudija je, između ostalog rekao, da protiv njega nema dokaza, kao i da oštećeni marinci nisu saslušani. Pretpostavlja se, takođe, da je Ilićeva kao istražni sudija, mogla da reaguje brže i da obezbedi svedočenja oštećenih Amerikanaca.

Tokom suđenja koje je završeno za samo jedan dan, saslušano je četvoro svedoka. Troje od njih, među kojima su bili šef obezbeđenja u "Plastiku", Mišićeva drugarica koja je kritične večeri sedela sa njim, i još jedna gošća kluba, tvrdili su da Mišić nije napao marince.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: